Blog

Stopařským rájem :)

21.08.2014 21:15

 "Budeš taky někdy doma???" Zní ze dveří hlas mojí mamky, když já běžím z garáže ruce plné věcí a přede mnou poskakující a ječící malina. Před domem stojí kámošova octavie, motor přede a Ziggy skáče do kufru. Vracov, neboť stopařský ráj, jak mu říkám já. Míříme tím směrem s hromadou párků, klobásek, stopovaček, cedulek a samozřejmě psů. Na letišti rozbíjíme psí tábor a hodnotíme terén, pole, hlína, hluboká. Šlapání stopy, je jako hodina v posilovně :O ale to kdyby bylo všechno....aha a stopy jako jsou v té kynologii, že ty se schováš a on tě najde?? jediná otázka všech laiků na tohle téma. Odpověď bývá jasná a stručná: "NE." Já nedělám služební kynologii, ale sportovní a to je velký rozdíl. Například ve služební kynologii nebudete stát na začátku pole, přesně vytyčovat body v dáli, podle kterých se budete orientovat, nejdete šlapat stopu s hromadou párků a nevíte, že bude dlouhá přesně 500 kroků ani o jediný víc a stará přesně 45minut, ano takhle přesně vypadá stopa sportovní kynologie. A to není všechno, pes ji odejde, ale my ještě dumáme, jak ho donutit, aby čuchl do každé šlápoty zvlášť??? ANO, MÁME PÁREK :)

 Když mi tam Simča říkala, že slyšela o nějaké asi policejní zkoušce, která je dlouhá 4km, stará 5 hodin a je na ní 10 různých předmětů, rozhodčí se psovodem vůbec nejde, je jedno, jak pes odejde stopu, ale na konci odezdává např. 7 předmětů má za zkoušku 70bodů, 10 za každý. Právě tady se láme chleba mezi sportem a praxí. Kateřina Emmons je také olympijskou vítězkou ve střelbě, ale nikoho vám nezastřelí. :)    

                                                                

A je rozhodnuto :)

20.08.2014 10:10

Jdu se tak v klidu zbalit do práce a vidím zprávu na fb: "Adélka hárá, za týden jedeme za psem do Německa, otcem bude nakonec Orcan." Měla jsem dva dny do narozenin a byla docela v šoku, člověk si plánuje, vymýšlí, přemýšlí a čeká a ona si nakonec začne hárat o dva měsíce dřív a všechno čekání zmaří :D

Za týden je očekávaný porod a já si alespoň už nemusím hlavu lámat. Jak říká kamarád: " Buď to vyjde nebo nevyjde." A je to tak, můžete nakrýt mistrem světa mistryni a vyjdou pejsci na zahrádku a můžete šáhnout do úplně neznámého chovu a vytáhnout nejlepšího psa, co kdy budete mít.

Ale také pravdou bývá kdo si počká, ten se dočká :) :) :)

                                                                                                                 

První impuls

14.04.2014 10:52

  Co se stalo, že jsem se konečně rozhodla založit svůj Web? Sama nevím. Je neděle odpoledne a už ani nemám kam na netu píchnout. Celé dopoledne jsem trávila na cvičáku a probírali jsme co je ideál závodního psa, kam se ubírá chov a jaký rozdíl je vlastně mezi teperamentním a nervozním psem? 

  Procházela jsem si videa dalších psů a dumala kam sáhnout pro ideální štěně. Pak jsem se zamyslela a řekla si: ,,Co když už mám ideálního psa?" A co když už lepšího nenajdu? Tak jsem si sedla a založila Ziggymu oficiální stránku. Myslím si, že si to zaslouží, už jen proto, že to se mnou vydrží. :)